ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОЛАСТРА

Световно известният гастро-ентеролог Доналд Хендерсън споделя полезна информация за коластрата от крави:

Коластрата е безопасна и ефективна. Това, което един от водещите лекари в света има да каже:
Доналд Хендерсън, MD, MPH, гастроентеролог в Ингълууд  и Лос Анджелис,Калифорния, в момента е началник на генералния щаб на Даниел Фрийман Мемориал болница в Лос Анджелис и партньор в Западна гастроентерологична група. Той същое  професор по медицина и гастроентерология в Калифорнийския университет ипрофесор по клинична семейна практика в Карловия Дрю Медикъл скуул, също в Лос Анджелис. Той е завършил  Хауърд университет, Университета на Флорида – Медикъл скуул.

Считан е за световен експерт в стомашно-чревните  заболявания и връзката на гастроентералния тракт за здравето и хроничните заболявания.

Ето какво трябва да се каже за коластра: По-долу са извадки от книгата му: Коластра: Изцеление. Чудото на природата,” Доналд Р. Хендерсън, MD, MPH, Дебора Мичъл, CNR публикации, 2000.

Безопасността на коластра
Доказано е, че само коластра от млечни крави, може да бъдат безопасна,естествена, ефективна и биологично възможна за употреба от хора.
Коластрата е нетоксична, не-алергена хранителна добавка, която няма отрицателни взаимодействия с лекарства, хранителни или други добавки.
Коластрата не е наркотик: Това е естествено не-алергена храна, приема се от хора за лечение и лекува десетки условия, плюс подпомагане на създаването на нови нива на жизненост и благосъстояние.

За да се осигури чист, неподправен продукт (коластра) кравите трябва да са на пасища, да са хранени с трева която не е била третирана с пестициди, хербициди, или фунгициди. Те не трябва да бъдат подложени на курса на антибиотици, стероиди и хормони на растежа, каквито са повечето останали млечни крави. Тези вещества замърсяват коластрата и млякото на крави, в допълнение създадат потенциални рискове за здравето на тези, които поглъщат мляко или коластра и правят коластрата по-малко ефективна.

Когато кравите се хранят от естествен опасище, ​​те са подложени на голямо разнообразие от естествено срещащи се болести, причинени от организми,което им позволява да развиват естествен имунитет, който след това се предава в тяхната коластра.
Коластра съдържа вещества, които са ефективни срещу много различни микроорганизми, които са резистентни към антибиотиците на пазара.
Коластрата не е специфична за вида. Това означава, че може да бъде консумирана без опасност от всеки бозайник, включително и хората. В частност молекулярната структура на имунните и растежни фактори в коластра е много подобна на тези при хората. В известен смисъл, кравите са универсални донори на коластра.

Ефективността на коластрата
Коластрата съдържа по-високи нива на някои фактори от човешката коластра. Този факт е особено важен за имуноглобулин (протеин, който действа като анти-тяло), наречен IgG. Д-р C.Е. Брус открива, че докато човешката коластра съдържа само 2% от този критичен имуноглобулин, коластрата от крави съдържа до 38%. IgG се счита за един от най-важните имуноглобулини на тялото, защото  е активен срещу толкова много и различни микроорганизми,много от които са резистентни на антибиотиците които в момента са на пазара.

Увеличаването на  неспособността на антибиотиците да се борят с общи и често смъртоносни микроорганизми прави използването на коластра от крави от първостепенно значение- в тази борба не можем да си позволим да загубим. Така че в известен смисъл, коластрата от крави е дори по-добра за вас, отколкото човешката коластра.

Имуноглобулините са от критично значение, тъй като бактериите стават все по-резистентни към антибиотиците. Новите вируси се умножават и мутират по-бързо от ваксините, които да се борят с тях. И бактериални и вирусни инфекции са свързани с повече заболявания, например рак, пептична язва, сърдечно-съдови заболявания. Всъщност има силни доказателства, които подкрепят връзката между бактериалните инфекци и сърдечните нарушения. Коластрата е богат източник на имуноглобулини (цитокини, PRP, лактоферини други имунни фактори) и може да играе основна роля в борбата с този сериозен здравен проблем (номер 1 причина за смърт).

Имуноглобулините в коластрата предоставят уникална защита срещу почти всички болести, причинени от организми. И тя е уникална, защото нивата на имунните фактори в коластрата от крави са от десет до двадесет пъти по-големи от тези в човешката коластра.

Вашето тяло може да използва добре тези имуноглобулини. По-голямата част от имуноглобулините са произведени в червата. Коластрата предоставя своите имуноглобулини на червата, това е един перфектен мач.

Лекарите използват имуноглобулините като ключов фактор в превенцията и лечението на инфекциозна диария и други условия, включително анемия, варицела, синдром на хроничната умора, хепатит, множествена склероза, неутропения и системен лупус.
Всеки има нужда да засили имунната си система, за да се избегне необходимостта от антибиотици и да се противодейства на имунните вредни ефекти.
Коластрата може да унищожи канцерогенните вещества и други токсини в околната среда, преди те да могат да увредят вашето тяло.

Коластрата съдържа растежни фактори, които могат да помогнат на тялото ви по-добре да използва храната която ядем и да изгаря повече мазнини.
Коластрата е в сила както за лечение така и  като превантивна мярка за имунната система. Тя може да предотврати заболявания и състояния, като настинки, грип, диария, синузит, астма, алергии, херпес, вирусен бронхит, кандидоза и ушни инфекции, защото тя може да увеличи понижена или отслабена имунна функция.

В същото време, тя също може да балансира при хиперфункция на имунната система, каквато е ситуацията за хората, които имат  автоимунно заболяване (при което тялото атакува собствените си здрави клетки). Тези условия включват фибромиалгия, лупус, ревматоиден артрит, множествена склероза и склеродермия, и много други. (Вж. препратки към PrP основен компонент на коластра).

Когато за първи път чух твърдения за коластрата, аз изобщо не повярвах. Сега, след като видях научните изследвания и виждам  резултатите при пациентите ми, аз съм вярващ. Доверието ми в способностите на  коластрата от крави се споделя от много от колегите ми. В стотици доклади, лекари и изследователи отбелязват своя опит с коластрата.

Стомашночревно Здраве / Синдром на пропускливите черва и връзката му с хронични заболявания:
Природата ни предлага още една възможност да възстановим нашето здраве и да се създаде здравословна вътрешна среда, която постоянно да го насърчава. Коластрата предоставя този шанс.
Най-убедителното доказателство за връзката между здравето на гастроентералния тракт и здравето като цяло е съществуването на синдром на пропускливите черва. За щастие, коластрата от крави е идеалното решение затова състояние.

Имуноглобулините в коластра предоставят уникална защита срещу заболяване, което причинява бактерии и вируси.

Хронична диария, коластра и СПИН. СПИН оставя широко отворени за всички видове потенциално смъртоносни инфекции. Хронична диария е един от най-честите симптоми. Тя може да доведе до бързо по-нататъшно намаляване на способността на пациента да се бори с инфекцията и до разрушаване на основни хранителни вещества и телесни течности. Резултатът е загуба на процес, който може да бъде спрян, ако  чревната лигавица (лигавицата на червата) може да бъде излекувана.

Коластрата не само  може да елиминира инфекциозните патогенни и да  възстанови  здравето на дебелото черво, но също и да предотврати започването на диария на първо място.

Имал съм особено добър успех в борбата с неуточнена диария с коластра. Коластрата е лесно да се препоръча, когато причините за диарията са неизвестни, както поради своя широк спектър на ефикасност, а също и защото тя изглежда да е напълно без странични ефекти. В допълнение към успешната борба с вредните микроорганизми , коластрата от крави също така насърчава колонизацията на полезните бактерии в червата.

Центъра на здравето това са червата: Важно е да знаете, че почти 80% от   всички патогенни навлизат в организма чрез или към мукозните повърхности на най-голямата лигавица – на стомашно-чревния тракт. Когато антителата и полезните бактерии работят, те атакуват нахлуващите патогенни за да се спре заболяването преди да могат да се захванат за стените. Имуноглобулините в коластрата помагат за предотвратяване и лечение на диария и колит, свързани с Clostridium Difficile.

Има пряка връзка между инфекциите на червата и тези в белите дробове. След като коластрата е в червата имуноглобулините стимулират производството на антитела в стомашно-чревния тракт и белите дробове.

Най-убедителното доказателство за връзката между здравето на гастроентериалния тракт и здравето като цяло е съществуването на синдром на пропускливите черва. Това е състояние, в което червата са пълни с дупки и съдържанието им изтича. Това е много често срещано състояние. Това състояние позволявана токсични вещества, като бактерии, вируси, паразити и други вредни фактори да влизат в кръвта и да достигат до всяка част на тялото. В едно здраво черво тези токсини са елиминирани.

Пропускливите черва също така позволяват на хаотични мазнини и протеинида навлизат в организма, което води до алергични реакции. Хранителните алергии се развиват, когато протеинови молекули от храната преминават през чревната стена и се абсорбират, преди те да се метаболизирали напълно. Имунната система разпознава тези протеини като нападатели и създава антитела срещу тях и се раждат  алергии.

Възпаление на червата, може да бъде предизвикано от употребата на антибиотици, кортикостероиди (например преднизолон), не-стероидни противовъзпалителни средства (НСПВС, например аспирин, ибупрофен и др., Противозачатъчни хапчета, храни, замърсени с пестициди, плесени, мая или бактерии Е. коли, салмонела, ротавирус, Shigella, листерия, HIV), прекомерен прием на рафинирани захари, дефицит на ензим (напр. цьолиакия), кофеин, алкохол, хранителни добавки, хирургия, както и намаление в кръвоснабдяването на червата.

Коластрата поддържа здравословна чревна среда, която помага да се предотврати развитието на алергии и синдром на пропускливите черва.

Синдрома на пропускливите черва може да е директно свързан с автоимунни заболявания, включително: алопеция ареата, синдром на хроничната умора, болест на Крон, диабет, фибромиалгия, уртикария, синдром на дразнимото черво (който изглежда много повече общо, отколкото преди това призната), възпалително чревно бездействие, множествена склероза, полимиалгияревматика, болестта на Рейно, ревматоиден артрит, склеродермия, синдром на Сьогрен, улцерозен колит и васкулит.

Асоциацията между синдром на червата и тези условия е тази: антитела, създадени от организма в отговор на токсични вещества, които изтичат в кръвния поток, може да се прикрепят към различни тъкани в цялото тяло и спусъка (унищожаването на нашата собствена тъкан и органи) води до създаване на възпаление. Тъй като все повече и повече от тези вещества се изсипват в тялото автоантителата са създадени, като   възпалението става хронично.

Видът на автоимунно заболяване, което може да се развие зависи от местоположението на възпалението. Ако това се случи в кръвоносните съдове имаме васкулит (възпаление на кръвоносните съдове). При възпаление, което засяга ставите резултатът е ревматоиден артрит. Ако антителата атакуват червата може да се развие болестта на Крон.

Синдром на пропускливите черва достига още повече. Възпалението в червата вреди на нашата способност да произвеждаме IgA – имуноглобулин, който работи в червата, за предотвратяване на инфекция. Без IgA, патогените могат да попаднат в кръвния поток и да заразят всяка част на тялото. Това води до увеличаване на инфекциите, претоварване на имунния отговор, създаване на патогени, които увреждат черния дроб, чиято работа е детоксикация на организма. От своя страна това води до загуба на концентрация, енергия и други умствени способности, кожни инфекции и раздразнения като обрив, като  кожата се опитва да  детоксикира, което черния дроб не успява да предостави.

Коластрата е идеалното решение за синдром на червата. Като един гастро-ентеролог, аз намирам способността на коластрата да помогне при това мощно и широко разпространено състояние като особено вълнуваща. Тъй като коластрата достига червата докато нейните компоненти са все още непокътнати жизнеспособни, имуноглобулините и другите фактори могат да атакуват дразнещите патогени в червата и да предпазят от причиняване на вреди. Растежните фактори имат противо-възпалително действие и подпомагат възстановяването на увредените клетки в лигавицата, намаляване на клетъчното отстояние и по този начин предотвратяват изтичането.

За лицата, които вече имат заболяване, свързано със синдром на червата, коластрата е изключително важна част от лечебния процес. Ако червата не са оздравяли, тялото няма да започне да поправя вредите които започват сизточника на проблема: пропускливи черва. След изцелението количеството на токсините, изхвърлени в кръвния поток ще намалее. Хранителното усвояване ще се подобри, клетките ще имат по-добър достъп до горивото, те трябва да извършват и ремонтни дейности и да се възпроизвеждат, функцията на органите ще се подобри и ще се увеличат енергийните нива.

Ползите от едновременен прием на пробиотик 12 и коластра

Често хората не осъзнават, че има много истинска връзка между пробиотиците и коластрата. В тази статия, ние ще видим защо пробиотиците и коластрата работят  добре заедно и защо трябва да се помисли за използването им във връзка. Чрез използването на пробиотици и коластра  е възможно да се намери облекчение от проблеми като хронична диария,  кървене от ректума или  колитна болка.

Какво точно е коластра? Това е много често срещан въпрос. Накратко, коластрата е вещество, което се извлича от кърмата на кърмеща майка. Това мляко е мощен източник на пробиотици, като  комбинацията от коластра и пробиотици заедно може да бъде използвана за изграждане на по-силна и здрава имунна система.

Много хора са изненадани да научат, че пробиотиците са по принцип безполезни без използването на коластрата. По същество пробиотиците може да съществуват във вашата система, без да правят нещо наистина  добро. Често хората не осъзнават, че пробиотиците без коластра е губещо предложение както за  здравето, така и за портфейла им. Причината за това е, че коластрата е от жизненоважно значение за придържането на пробиотиците към вътрешната повърхност на чревната тъкан. Когато се използват във връзка с коластра, пробиотиците ще останат постоянно в червата.

Приемът на антибиотици по време на живота ви е съвсем друг въпрос. Антибиотиците ще избият  приятелските бактерии независимо дали сте взели коластра или не. Ако сте приемали антибиотици, тогава ще трябва да започне всичко отначало от нулата с нов кръг на пробиотици с коластра.

Ако сте били кърмени, тогава вие след това сте разработили мукозна обвивка в тялото си. Мукозната обвивка в действителност  е толкова мощна, че може да продължи цял живот. Все пак това е само в случай, че сте в състояние да се опазите от прием на антибиотици. Тези, които не са били кърмени, ще трябва да пият коластра и пробиотици едновременно. Всичко това води до факта, че лица, които са били хранени  със соеви или други формули  са били изложени на значителна заплаха за здравен проблем.

Няма съмнение, че коластрата е добра за вас. Коластрата работи, за да ремонтира разнообразие от различни стомашно-чревни проблеми. Тя е препоръчителна за физически лица, които приемат пробиотици за въпроси като колит или хронична диария, и откриват, че тези пробиотици не постигат желаните от тях резултати. Ако това е така, отговорът е често да се използва коластрата в допълнение към пробиотиците. Това е идеалното лечение на улцерозен колит и други стомашно-чревни заболявания.

Добрата новина е, че можете да намерите коластра лесно достъпна в магазините за здравословни храни, както и чрез реномирани онлайн търговци на дребно. Чрез това ще се отървете от проблеми като хронична диария и ще излезете с по-силна и по-здравословна храносмилателна система.